14 Ağustos 2013 Çarşamba

6.000 Akaryakıt istasyonunun koordinatlarını tespit ettik!

Akaryakıt istasyonları bir çok sektör için önemli bir satış kanalı haline geldi. İstasyon marketlerinin kolay erişilebilir, 24 saat açık olmaları, alışverişte zaman kazandırmaları ve kısa süreli araç park etmeye imkan vermeleri gibi avantajlar nedeni ile akaryakıt müşterisi dışındaki müşterileri de cezbediyor ve kendi trafiğini yaratıyor. İnsanlar, ufak alışverişler için giderek daha fazla akaryakıt istasyonlarını kullanıyor.

Akaryakıt istasyonları, ağırlıklı olarak dağıtım firmalarına bağlı çalışmalarına rağmen herbiri ayrı bir tüzel kişilik ve ünvan altında faaliyet gösteriyor. 

FMCG sektöründe pazarlama, dağıtım ve rota optimizasyonu gibi ihtiyaçlara cevap vermek amacı ile Türkiye çapında (6 büyük dağıtım firmasına bağlı çalışan) 6.000 akaryakıt istasyonunun - toplamda 12.000 civarı istasyon var - ünvan, adres ve koordinat bilgilerini zoozz.com.tr kitlesel kaynak kullanım platformumuz üzerinden tespit ettik ve veri havuzu oluşturduk. 


Veri toplama işlemi zoozz'un 5.000' den fazla kullanıcısı ile eş zamanlı gerçekleştiği için çok kısa sürede başarı ile tamamlandı. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder