28 Ağustos 2013 Çarşamba

Kış sezonunun satış şampiyonları kimler olacak?

Okulların açılışına geri sayım başladı. İnsanlar yavaş yavaş tatillerini tamamlıyor ve yerlerine dönüyor. Bir çok sektör için senenin en güçlü dönemi başlamak üzere.


Yeni sezonda başarı enformasyonu, bilgiyi en iyi şekilde toplayan, analiz eden, yorumlayan ve buna göre harekete geçenin olacak. Satış noktalarından, tüketicilerden akan veriyi yönetemeyen, gelen bilginin çokluğu ve karmaşıklığı karşısında teslim olan şirketler, hedeflerini tutturamayacak, potansiyelini gerçekleştiremeyecek, belki de mevcudiyetlerini sürdüremeyecekler.

Bilgiyi doğru yönetenler bilirler. 
Rakiplerinin ne yaptığını, satışlarının nerede neden arttığını veya düştüğünü bilirler. Bu bilgi ile karar alır, eyleme geçer ve piyasada farklarını ortaya koyarlar.

Bilgi nasıl yönetilir?

1. En iyi veriyi toplayın
En iyi veri her zaman kazandırır. Bu en çok bilgiyi toplamak manasına gelmez. Doğru çıkarımlarda bulunmaya yetecek, ana kitleyi temsil edecek bir örnekleme ile doğru konumlarda, doğru şartlar altında, doğru zamanlama ile toplanmış ve doğru raporlanmış olmalıdır.

2. Topladığınız veriyi anlayın
Elinize geçen bilgiyi anlayamıyor veya yorumlayamıyorsanız hiç bir işe yaramayacaktır. Bunun için gerekli analiz programlarını, araçlarını kullanmaktan çekinmeyin.

3. Bilgiye göre aksiyon alın
Bir problemi çözebilmek için önce sorunun varlığından haberdar olmak gerekir. Kampanyanızın yolunda gitmediğinin uyarılarını erken alırsanız, harekete geçip düzeltme şansınız olacaktır. 

4. Hangi verilerin önemli olduğunu bilin
Bazen çok önemsiz gibi gözüken ufak detaylar bir projenin sonuçlarını belirler. Bunun için sorunları kavramak, olası etkilerini değerlendirmek ve hızlı tedbir ve aksiyon almak büyük önem taşır.


5. Ne zaman destek çağıracağınızı bilin
Bilgi yönetiminde etkin şirketler, zoozz ile bir anda binlerce akıllı telefon kullanıcısını sanki kendi ekipleriymiş gibi sahaya sürerler, bilgi toplatırlar, ürün bulunabilirliklerini, stok miktarlarını, görünürlüklerini kontrol ettirirler, rakiplerini izlerler. 


Sonuç: Satışta başarı bilgiden geçer. Bir de zoozz'dan.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder